Skænderiet

Skænderiet er en Kammeropera Jeg har komponeret og sidenhend orkesteret i 2020, med Libretto af Janos Avelon Dalsgård. Den handler om parret Magnus og Olivia, der skal holde en nytårsfest. Det går dog hurtigt galt da Olivia kommer ind i deres stue og ser at Magnus ikke engang er i tøjet, men derimod sidder og spiller playstation. Et stort skænderi følger hvor ting kommer frem, og de må begge granske sig selv og hinanden for at finde ud af om de i det hele taget har en fremtid. Til min bachelor koncert vil jeg i samarbejde med Det Klassiske Kollektiv fremføre ca halvdelen af operaen.

Tekst

Olivia: Hva, tror det ikke at det er på tide at du kom I tøjet?

Olivia: Gæsterne kommer lige om lidt! Og vi har ikke nået noget som helst. Thank God vi i det mindste fik fat i catering.

Magnus: Ok

Olivia: Jeg har lagt en blaser og dine pæne bukser frem, du ved de sorte.

Magnus: OK

Olivia: Lytter du overhovedet til hvad jeg siger?

Olivia: Så slukker vi for den

Magnus: Hey, hey hva laver du?

Olivia: Slukker for den maskine, kom nu I tøjet vi får gæster lige om lidt

Magnus: Det troede jeg sgu da at vi blev enige om at aflyse?

Olivia: Det kan da godt være at du blev enig med dig selv om det men det har vi ikke aftalt noget om

Magnus: Sig mig er du blevet helt tosset? Du synes måske det er en rigtig fed idé at invitere din chef på nytårsmiddag sammen med vores venner, Så du kan få din skide forfremmelse? Så kan vi rigtigt sidde her og være værter, give velkomstdrinks og sætte nytårstorsk på bordet, lytte til dem alle sige ¨ih hvor dufter det godt¨ og ¨er der kransekage til dessert? ¨ Vi skal vel også servere champagne og lytte til dronningens nytårstale sammen, det er jo sådan noget gode værter gør ikke? Det er jo ikke fordi jeg har noget valg åbenbart, jeg kan jo ikke få lov til at bestemme noget som helst I det her forhold Olivia går I stå eller tager jeg fejl?

Olivia: Kan du ikke bare tage de bukser på?

Magnus: Hva?

Olivia: Gider du ikke nok være sød at tage de bukser på?

Magnus: Hvorfor skal du insistere på det her? Hvorfor kan vi ikke bare ringe og aflyse?

Olivia: Fordi der er nogle af os der vil have noget ud af livet! Det er jo ikke os allesammen der bare kan sidde på sofaen hele dagen, glo ind I skærmen og spille på den lortemaskine. Du gør jo ikke andet hele dagen end at sidde på din flade røv!

Magnus: Hvad mener du med det?

Olivia: Jeg mener at jeg er træt af at jeg er den eneste her I forholdet der rent faktisk gør noget! Når jeg går hjemmefra om morgenen sidder du der og når jeg kommer hjem igen sidder du bare stadig der, dag ud dag ind, den eneste rigtige forskel er at du lugter værre om aftenen fordi du,på en eller anden måde kan finde ud af svede dine t-shirts til selvom du ikke laver en skid!

Magnus: Er det derfor du gjorde det? Fordi du synes at jeg bare er en taber?

Olivia: Magnus, du er en 30-årig mand der sidder I dine underbukser og spiller playstation nytårsaften…

Magnus: Så det du siger er at du rent faktisk synes at jeg er en taber? Det er jo det du siger. Er det derfor du ikke syntes at det var nødvendigt at inkludere mig i din beslutning?

Olivia: Hvad vil du have mig til at sige?

Magnus: Jeg vil have at du er ærlig med mig! Jeg kan tage det! Hvorfor kan du ikke bare for en gangs skyld sige hvad du rent faktisk mener? Kom nu for helvede SÅ SIG DET DOG!

Olivia: JA GU HELVEDE SYNES JEG AT DU ER EN TABER! ER DET DET DU VIL HØRE? JEG FØLER AT JEG HAR SPILDT MIT LIV PÅ DIG OG JEG KUNNE IKKE HOLDE TANKEN UD, AT JEG SKULLE TAGE MIG AF ENDNU EN AF DIG SÅ JA DET VAR DERFOR JEG FIK DEN ABORT!!!

Varighed ca. 8:00 min.